Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Σχολιασμός της μέχρι τώρα πορείας των ομάδων στο πρωτάθλημα

Σχολιασμός των ομάδων λίγο μετά τους μισούς αγώνες, της πορείας τους καθώς και πιθανή κατάταξη τους ως αναφορά την κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος :

ΚΡΙ ΚΡΙ : Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο με 0 παθητικό. Διαθέτει 2 παίκτες σταρ ( Ρούλης Π. – Αρχοντίδης)  αλλά και παίκτες που ξέρουν μπάσκετ και γενικότερα μια πεντάδα – εξάδα που έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Αρνητικό στοιχείο ο μικρός χρόνος συμμετοχής κάποιων παικτών αλλά και οι έντονες διαμαρτυρίες σε αρκετά παιχνίδια προς τους διαιτητές.
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 1-2  

ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ Α.Ε. ΠΕΛΑΡΓΟΙ : Καλό και μεγάλο ρόστερ με αξιόλογους παίκτες αλλά στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν παίζει καλα. Παίζουν όλοι αρκετά, με πολύ καλή άμυνα αλλά μικρή επιθετική συγκομιδή. Όσο πλησιάζουν οι νοκ άουτ αγώνες θα γίνονται καλύτεροι.
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 2-3

ΠΑΛ. Ν. ΣΚΟΠΟΥ ΕΝ ΚΗΠΩ: Μεγάλο ρόστερ, καλοί παίκτες αλλά δεν παίζουν καλά και αυτό αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα τους. Σίγουρα θα εμφανιστούν καλύτεροι και επικίνδυνοι και πιστεύω ότι κανένας δεν τους θέλει αντιπάλους στα χιαστί.
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 5-7

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ : Έχοντας σαν σταρ των Ιωαννίδη και σαν υποστηρικτή του τον Τερζή οι ομάδα των Δικηγόρων φαντάζει ικανή ακόμα και για τον τίτλο, έχοντας μόλις μία ήττα και μοιρασμένους  ρόλους σε όλους τους παίκτες που διαθέτει. Αρνητικό η συνήθως μόνιμη ζώνη και κάποιες φορές η γκρίνια που πιθανόν να αποτελεί και τακτική. 
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 1-3

ΠΑΝ ΜΑΡΚΕΤ: Με τη εμφάνιση πλέον του μεγαλύτερου παίκτη που έπαιξε πότε στο Πρωτάθλημα αυτό, του Οικονόμου αμέσως χρήζεται και ένα από τα φαβορί του Πρωταθλήματος χωρίς βέβαια να είναι και εύκολη υπόθεση αφού έχασε τον βασικό playmaker (Ιακωβίδη) και έχοντας αλλοπρόσαλλο ρόστερ, διαθέτοντας πολύ ψηλά και βαριά κορμιά είναι δύσκολο να ακολουθήσουν γρήγορες ομάδες. 
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 4-6

ΣΚΟΥΤΑΡΙ S4:  Δουλεμένη ομάδα που προπονείται συστηματικά και χημεία που βγαίνει στο γήπεδο διαθέτοντας 4 παίκτες πολύ ποιοτικούς και ρολίστες που κάνουν καλά την δουλεία τους. 
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 5-6

VALLEY KINGS: Σκληροτράχηλη ομάδα που παίζει στα όρια του φάουλ παίζοντας ενδιαφέρον μπάσκετ χωρίς να παρατάει κανένα παιχνίδι. Προπονούνται συστηματικά και έχουν χημεία σαν ομάδα. Αρνητικό τους το πολλές φορές σκληρό τους παιχνίδι.
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 8

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ : Σκοπός τους είναι να αθληθούν και το καταφέρνουν. Είναι καλή παρέα και αυτό φαίνεται. Παίζουν καλύτερα από πέρσι και είναι σημαντικό ότι η ομάδα αποτελείται μόνο από αστυνομικούς. Αρνητικό αλλά αναπόφευκτο η παρουσία διαφορετικών παικτών σε κάθε αγώνα.
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 15-16

Γ.Κ.Κ. ΝΙΓΡΙΤΑΣ: Στην αρχή φάνηκε ότι η λέξη νίκη θα ήταν άγνωστη για την ομάδα των φυλακών αλλά ήδη έχει κάνει 2 και ονειρεύεται και άλλες. Όπως και η αστυνομία αποτελείται μόνο από υπαλλήλους της φυλακής. Χαίρονται κάθε παιχνίδι και σίγουρα είναι υποψήφιοι για το κύπελλο ήθους αφού δεν έχουν δημιουργήσει θέμα ποτέ.

ΝΕΚΤΑΡ: Οι προσθήκες που έκανε άλλαξαν τις ισορροπίες στα χαμηλά στρώματα. Το 0-4 έχει γίνει ήδη 5-6 και το πρόγραμμα είναι βατό. Ικανοί για έκπληξη στα χιαστί. Αρνητικό της ομάδας το αλλοπρόσαλλο ρόστερ με μόλις 2 περιφερειακούς και την μικρή προσέλευση παικτών στα παιχνίδια.
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 9-11


STARKS: Από τις πιο οργανωμένες και προπονημένες ομάδες του πρωταθλήματος διαθέτουν παίκτες που δεν έχουν παίξει κάπου οργανωμένα εκτός κάποιον εξαιρέσεων και παιχνίδι με παιχνίδι εμφανίζονται καλύτεροι και υποψήφιοι να μπουν στην 12άδα. Αρνητικό της ομάδας η έλλειψη ψηλών.
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 11-13

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΣΕΡΡΩΝ : Έχοντας των μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας κάνουν της προσπάθεια τους σε κάθε αγώνα. Κάποιες φορές η γκρίνια περισσεύει αλλά δικαιολογείται. 
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 17-18

SHARKS : Καλή παρέα, προπονείται συστηματικά και έχει ήδη 5 νίκες και λογικά θα κάνει και άλλες. Παλεύει όλα τα παιχνίδια, παίζοντας αρκετά σκληρά κάποιες φορές αλλά όχι αντιαθλητικά. Αρνητικό τους η μικρή συγκομιδή πόντων στην επίθεση.
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 10-13

TOYOTA ΟΥΣΤΡΙΑΣ : Ξεκίνησε πολύ δυνατά αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Διαθέτει μεγάλο ρόστερ, με νέα παιδιά που προσπαθούν αρκετά αλλά λείπει κάποιος ηγέτης να τους καθοδηγεί και εμφανίζουν μεγάλη επιθετική δυστοκία.
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 15-16

ENERGY NET: Διαθέτει καλούς παίκτες που έχουν παραστάσεις και ήδη έχουν κάνει και μια έκπληξη στο πρωτάθλημα κερδίζοντας τους ΕΝ ΚΗΠΩ. Όμως δεν είναι σταθεροί στην απόδοση τους και είναι ικανοί για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. 
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 12-13

ΒΙΣΑΛΤΕΣ: Ξεκίνησαν εντυπωσιακά και μοίρασαν υποσχέσεις διαθέτοντας και μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ. Στα τελευταία τους όμως παιχνίδια επικρατεί εκνευρισμός γκρίνια και έλλειψη συγκέντρωσης. Στόχος τους πλέον είναι η 12άδα και θα παλέψουν στο χιαστί.
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 11-12

RED FROGS: Καλή ομάδα, καλή παρέα, καλή χημεία και τα αποτελέσματα φαίνονται. Χωρίς τον παίκτη σταρ αλλά με κατανεμημένους ρόλους σε όλους τους παίκτες του μεγάλου ρόστερ που διαθέτουν έχουν αξιοθαύμαστη πορεία. Αρνητικό τους ο φανατισμός που επιδεικνύουν ορισμένες φορές 
 Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 4-5
    
FIGΗTERS: Καλή χημεία σαν ομάδα με πολύ καλό χειρισμό από τον υπεύθυνο της, είχε σαν στόχο να πάει εξίσου καλά με πέρσι αλλά δυστυχώς για αυτούς η μη συμμετοχή κάποιων παικτών τους αναγκάζει να είναι αρκετά χαμηλά. Θα παλέψουν για την 12άδα.
Πιθανή θέση στην κανονική περίοδο : 13 - 15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου