Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Απολογισμός 1ης συνάντησης εκπροσώπων ομάδων 11/9/2024

  

Πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη 11/9/2024 στον περιβάλλων χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων Δήμου Σερρών "Ιωάννης Τσιντσάρης" η πρώτη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων ομάδων και της Διοργανώτριας Αρχής, όπου και συζητήθηκαν διάφορα θέματα περί οργάνωσης και έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου. Συγκεκριμένα τέθηκαν τα εξής παρακάτω θέματα, για τα οποία θα γίνει ψηφοφορία από τις ομάδες που θα συμμετέχουν, την ημέρα διεξαγωγής της κλήρωσης του πρωταθλήματος :

1. Οι αθλητές με χρονολογία γέννησης το έτος 1997, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα την φετινή αγωνιστική περίοδο 2024-2025 (τροποποίηση άρθρου 3.2 του κανονισμού).

2. Οι δύο πρώτες φάσεις των PlayOffs (5-12) & (1-8) θα πραγματοποιηθούν με στόχο τις 2 νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, συνυπολογίζοντας το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα από την κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος (τροποποίηση άρθρων 4.2 & 4.3 του κανονισμού).

3. Δικαίωμα συμμετοχής στα play-offs του Πρωταθλήματος θα έχουν οι παίκτες των ομάδων που αγωνίστηκαν στο 1/3 (33,33%) του συνόλου των παιχνιδιών της τρέχουσας κανονικής αγωνιστικής περιόδου του Πρωταθλήματος (τροποποίηση άρθρου 3.7 του κανονισμού).

4. Παράλληλα με τους αγώνες Play-Offs από την φάση των 8 (προημιτελικά) και έπειτα, θα πραγματοποιούνται και αγώνες κατάταξης των ομάδων για τις θέσεις 9 έως 12 & 5 έως 8 σε νοκ-άουτ αγώνες τύπου mini final-4.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν εκπρόσωποι 10 ομάδων, ενώ 3 ακόμη ομάδες που δεν παρευρέθηκαν, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση.

Επίσης συζητήθηκε πως μετά από τις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού του κλειστού γηπέδου Σκουτάρεως, θα καθοριστούν οι ώρες και μέρες προπονήσεων για τις ομάδες που το επιθυμούν στα κλειστά Γυμναστήρια Ομόνοιας & Σκουτάρεως, για τον μήνα Οκτώβριο 2024.

Εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης της φετινής αγωνιστικής περιόδου είναι η 4η Νοεμβρίου 2024.

Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση για τον τελικό αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν, καθώς και για την ημερομηνία κλήρωσης των αγώνων Πρωταθλήματος & Κυπέλλου 2024-2025.

Καλή μπασκετική χρονιά σε όλους, με υγεία και δύναμη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου